ŠOSO VESELIN NIKOLIĆ  KRUŠEVAC

Click here to edit subtitle

Приредбе, манифестације и достигнућа


МАЈ

10.маја.018.год нашој школи је донирана Електрична платформа - лифт од Удружења грађана "Чувари Мира" и "Lining Life"-a  а под покровитељством канцеларије принцезе Катарине Карађорђевић. 

17.05.2018.год одржан је састанак у школи поводом учешћа у пројектима под покровитељством Градске управе и Регионалне Привредне коморе а у пројекту учествују Хемијска школа, Удружењ за заштиту старих лица и маргиналних група "Ред Змаја од Јастрбца", ОШ "Драгомир Марковић"  и наша школа

18.05.2018 поводом Дана наше школе био је пријем некадашњих радника наше школе односно пензионера. Након тога у позоришту одржана је манифестација којој су присуствовали угледни грађани, наши јубиларци као и родтељи/старатељи и ђаци, као и многобројни гости и пријатељи.

AПРИЛ

 • 27.04.2018.године у нашој школи је одржано 20. Републичко такмичење у знању и вештинама за подручје рада Текстилство и кожарство. Угостили смо 13 школа из различитих градова. Наша ученица Славица Живковић, на смеру конфекцијски шивач, освојила је значајно 3. место на овом такмичењу
 • 27.04.2018.године су наши ученици у другим школама учествовали на 20. Републичком такмичењу и то из области: Пољопривреда, производња и прерада хране - смер: Пекар Ивана Живковић - 2. место; Радоје Пашић - 3. место, Машинство и обрада метала - Иван Раденковић - смер: Аутолимар - 2. место.  
 • 26.04.2018.године наша школа је учествовала на  20. Републичком такмичењу графичких занимања - у знању и вештинама - Јелена Стојиљковић - смер - Помоћник картонажера- освојила је 2. место.

 •   20.04.2018. год.  представа ,,Зоне Замфирско", у извођењу ученика и наставница наше школе, је отворила овогодишњи ФЕШТ. И ове године учествовали смо у такмичарском делу. Ученицима и наставницима су подршку пружили многобројни пријатељи, колеге и ученици других школа.   


ЈАНУАР

 • 27.јануара 2018.год наша школа је обележила школску славу Светог Саву. Уз присуство уважених гостију града Крушевца и свештеног лица, који су присуствовали слави, ломио се колач а наставници и ученици драмско - рецитаторске, фолклорне и хорске секције су приредили пригодан програм. Ученицима добитницима Свето Савске награде су уручене књиге. Колачар је била колегиница Ана Стојановић. 


ДЕЦЕМБАР

 • 1. децембра поводом Међународног дана борбе против сиде у медијатеци наше школе одржано је трибина у организацији Ученичког парламента и Дечијег савеза. Гости предавачи били су ученици Медицинске школе са професорком Јелицом Димић.
 • 7.12.2017.године у медијатеци наше школе одржано је предавање на тему  "Поремаћај у понашању код деце и адолесцената". Предавачи су били представници "Клуба за младе", Центра за социјални рад Крушевац. Велики број присутних родитеља и старатеља су имали прилику да се упознају са новинама у Закону које се односе на њихова права, обавезе и одговорности. 
 • 27.децембра 2017 године у Народном позоришту наша школа је обележила значајан јубилеј - 50година постојања. Академији су присуствовале водеће личности Градске управе, директори многих установа, уважене колеге, родитељи, ђаци као и многобројни пријатељи. Овом приликом смо поздравили и наше јубиларце а сви смо уживали у програму који су спремили чланови хорске секције, испратили смо модну ревију - кројачке секције, уживали смо у перформансу спремљеном од стране актива наставница Енглеског језика а заједничким снагама  драмске - рецитаторске секције професори и ђаци су  нам извели представу "Зоне замфирско".


ОКТОБАР

 • 26.10.2017.године у организацији Ученичког парламента и Дечијег савеза у нашој школи је организован Сајам Здраве Хране.
 • 7.10.2017.год наша школа је учествовала на Пољопривредном сајму у Крушевцу где су представљени производи из наших радионица.
 • 4.10.2017.год. Ученички парламент основне и средње школе је почео са активностима везаним за јубилеј наше школе - 50 година. Организована је радионица са темом "Израда позвнице за прославу јубилеја" у којој су поред ученика наше школе учествовали и ученици ОШ "Јован Поповић".
 • Од 02. до 10. октобра у нашој школи је обележена Дечија недеља са темом "Градимо мостове међу генерацијама". Низом активности, Пријем у Дечији савез, посета деце градоначелнику, Игре без границе Ученички парламент и Дечији савез је организовао и улепшао ову недељу нашим основцима и средњошколцима.


СЕПТЕМБАР

 • 01. 09. 2017год. у нашој  школи је био свечани пријем ђака првака основне школе као свечина пријем ученика прве године средње школе.
 • Дана 22.09.2017.год. одржана је прва од четири радионица породично едукативног центра при центру за социјални рад Крушевац - "Клуба за младе". Предавање је држао Миладин Марић.
 • 26.09.2017.год у нашој школи је обележен европски дан језика у организацији Ученичког парламента, Дечијег савеза и наставница  енглеског, немачког и руског. Ученици су имали програм којим су представили културе за сваки језик.