ŠOSO VESELIN NIKOLIĆ  KRUŠEVAC

Click here to edit subtitle

Приредбе, манифестације и достигнућа


АПРИЛ-МАЈ

У априлу и мају имали смо низ успеха на свим Републичким такмичењима у знању и вештинама. Ми смо били домаћини Републичког такмичења у атлетици и том приликом смо угостили 10 школа из Србије. Такође смо постигли значајне резултате на овогодишњем ФЕШТ-у.


Наши победници:

 

 • 21. Републичко такмичење у знању и вештинама у Бору - смер аутолимар Денис Николић, са наставником Ненадом Ђуровићем, освојио је прво место, а ученик Душко Васић, са наставником Зораном Петровићем, освојио је друго место.
 • 21. Републичко такмичење у атлетици -  Крушевац  - укупни пласман школа:

          1. место: Ниш
          2. место: Београд
          3. место: Крушевац 

 • На овогодишњем 15. ФЕШТ-у наша школа освојила је 3.место у укупном пласману, у конкуренцији 12 школа.
  Награду за најбољу главну женску улогу добила је наша ученица Сузана Карајовић, а Рамајана Мисини, такође ученица наше школе, награду за најбољу епизодну женску улогу.
  Поред тога, наша школа добила је и награде за најбољу кореографију, као и за избор музике
 • На 21. републичком такмичењу у знању и вештинама у Пироту, Мирјана Вујичић је освојила 2. место..!
  Образовни профил: Конфекцијски шивач
  Подручје рада: Текстилство и кожарство
 • На 21. Републичком такмичењу у знању и вештинама, наш ученик Немања Аврамовић освојио је 2. место..!
  Образовни профил: Помоћник картонажа
  Подручије рада: Хемија, неметали и графичарство.
 • На 21.- ом Републичком такмичењу у Јагодини,
  наше ученице освојиле су:
  1. место - Jelena Вукојевић
  4. место - Ивана Живковић
  Образовни профил: Пекар
  Подручије рада: Пољопривреда, производња и прерада.


МАРТ

01.03.2019.год наша школа је учествовала на Сајму образовања где су представљени наши смерови у  средњој школи.

ФЕБРУАР

На Данима Дефектолога, одржаним на Златибору наша школа је једина која је добила престижну награду "Проф. Миодраг В. Матић" за 2018.год у конкуренцији 48 школа. Ова повеља се додељује у знак признања за изузетан допринос и постигнуте резултате у унапређењу дефектолошке теорије и праксе.

ЈАНУАР

27. јануара 2019 године наша школа је прославила школску славу Светог Саву. Тог дана присуствовали су многобројни  пријатељи, гости, наставници, ученици и пензионери наше школе. Ученици су уз подршку наставница из Драмско-рецитаторске, Ритмичке и Хорске секције приредили одговарајући програм. 

НОВЕМБАР

 • На Етно сајму у Београду одржаног 24.11.2018.год наша школа је освојила 1. место за домаће слано пециво и 3. место за ситне колаче.

OKTOБАР

 • 17.10.2018.год. у дворишту наше школе организован је Сајам здраве хране. Ученици основне и средње школе су са својим наставницима и родитељима учествовали у организацији овог дана. Организован је квиз а такмичари су добили одговарајуће дипломе и захвалнице. 
 • 6.10.2018.год одржан је Крушевачки 11. Пољопривредни сајам кој је и ове године окупио стотинак излагача, како одгајивача стоке и пољопривредника тако и представнике семенских кућа, института, произвођача сточне хране, опреме, механизације, пољопривредних школа овог краја, пољопривредних служби, туристичких организација, осигуравајућих кућа, банака.

На пољопривредном сајму одржаном данас у нашем граду наша школа је освојила друго место у категорији Славски колач ,добила пехар и диплому. У категорији изглед штанда такође смо освојили друго место,повељу и пехар.


СЕПТЕМБАР

 • У Касарни "Цар Лазар"  у петак 28.09.2018.године била је организована акција под називом "Отворен Дан" са циљем приближавања  Војске Србије грађанима Расинског округа. У оквиру акције посетиоцима је било приказано наоружање којим располаже крушевачки гарнизон Војске Србије. Ђаци наше школе су посетили ову изложбу.
 • У организацији Културног центра Крушевац, а у сарадњи и под покровитељством општине Варварин наша школа је узела учешће на IX EТНО ФЕСТИВАЛУ који се одржао у суботу 22.09.2018.г. Све наше радионице су приказале своје радове.
 • 03. 09. 2017год. у нашој  школи је био свечани пријем ђака првака основне школе као свечина пријем ученика прве године средње школе. Пригодан програм поводом пријема нових ђака спремила је Драмско - рецитаторска секција.